Nieuwsbrief: Februari 2019

tijdig geworteld in vruchtbare
grond onder de voet
naar het vaste land
met veel meer te ontdekken
dan verwacht

de weg is begaand en
vertrouwd is de route gebleken
die vele afslagen
nodigen uit

openen wat mogelijk is
waardoor elk begin tijdig voelt
en nooit te laat

kan toekomst en ruimte
rondom beleefd en worden 

gevormd

Dit gedicht geeft aan hoe voor ons het afgelopen jaar is geweest en aanvoelde.

Naast het ontdekken van het ruige Groninger land en haar mensen zijn we veel uren bezig geweest in ons pand. Langzaamaan wordt de galerie een ruimte van rust en licht en krijgt de galerietuin – door de aanleg van nieuwe paden en het snoeien van struiken en bomen – evenzo haar licht en mooie schaduwpartijen.

Hoewel later dan gepland, zijn we blij je te kunnen uitnodigen voor de openingsexpositie‘Het nieuwe licht van Bo Lumen’ van 20 september tot 27 oktober. De titel van de openingsexpositie verwijst naar onze nieuwe galerie, ons nieuwe leven en het nieuwe – andere – licht in Oost-Groningen. Wij zijn bijzonder blij met de deelnemende kunstenaars:Huub en Adelheid KortekaasKrin Rinsema en Julia Gubitz.

Het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas (Winssen) hebben jaren geleden bij ons geëxposeerd tijdens de Kunstmaand Ameland. Veel mensen zullen bekend zijn met hun verbindende beeldtaal waarin de plant centraal staat. In de tuin van de galerie willen we een aantal grote beelden van hen laten zien; binnen kleinere sculpturen en sieraden.
In het werk van Krin Rinsema (Hippolytushoef) staan de zee, het strand en de leegte centraal. Van Krin tonen we grafisch werk, aquarellen en schilderijen.
In de objecten van Julia Gubitz (Bremerhaven) zie je de vreugde van het ontwerpen, zoeken en ontdekken. Met lijnen, kleurtonen en oppervlaktestructuren zet ze bij de kijker verhalen en belevenissen over de waarneming in gang. Haar sculpturen laat ze bewust naamloos.
Samen met deze kunstenaars exposeer ik mijn nieuwe tekeningen en schilderijen van portretten, huizen en stillevens.

Op www.bolumen.nl vind je meer informatie over de openingsexpositie. De voorbereidingen zijn ook te volgen via Instagram.

We wensen je een fantastisch voorjaar.

Hartelijke groet,
Bea en Jan van Twillert

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief. Klik hier